12 Aralık 2012 Çarşamba

SAYGI !!!!!?????!!!!!!!


İzmir Doğal Yaşam Parkı' nın sakinlerinden Efe karşınızda. Kendisi son derece kibar ve nazik.
Her ne kadar yiyecek bir şey vermek yasak olsa da, bakıcılarının gözetiminde çevredeki otlarda koparıp Efe' yi yedirebiliyorsunuz.
Sizi hiç rahatsız etmeden ve hatta dudaklarını yada dilini bile değdirmeden son derece nazikçe otları elinizden alıyor. Kısacası sizin ona gösterdiğiniz ilginin ve saygının karşılığı olarak, o da size saygılı davranıyor.

Bir çoğumuz hayvan deyip küçümser, aşağı görürüz onları. Ama bizden daha saygılı ve gerektiğinde mesafeli davranıyorlar.
Maalesef biz insanlar artık sokakta bir birimize çarpınca bile özür dilemez hale geldik. En acısı siz birine çarpınca karşınızdaki sizden özür beklemez olmuş.
Zaten ne yayalar, ne araçlar birbirine ne de araçlar yayalara (yada tam tersi) yol vermiyor.
Hakkınız olan yeşil ışıkta bile geçmek suç oldu. Ayrıca araçlardan da sakın ha sinyal vermesini beklemeyin, küfrü yersiniz.

Bence işin asıl kurallara uymamanın, düzensiz olmanın marifet sayılması. Halkımıza göre kurallar ve yasalar çiğnenmek için var, onlara riayet edersen aptalsın !!!

Neyse ben hala kendimi hayvanlara daha yakın hissediyorum, kurallar uymaya ve insanların "Comfort Zone" larına saygı göstermeye (her ne kadar çoğu insan aldırmasa da) devam edeceğim.

Şimdi de sıra da yemek tarifi var :)



Çiğdem Usulü French Tost

Ekmek (her cins olabilir)
1 Yumurta
Süt
Peynir
Domates
Baharat

Yayvan bir kasede bir yumurtayı çırpın, üzerine bir miktar (göz kararı, yumurta miktarını artıracak kadar) süt ekleyin. Bu karışıma bir çindik tuz, karabiber, pul biber ve kekik ekleyip karıştırın.
Ben köy ekmeği kullandım, ama her türlü ekmekle olabilir. Kalın kesilmiş 2 dilim ekmeğin arasına değişik peynirler (ama en az birisi malzemeyi tutması için kolay eriyen bir peynir olmalı), ince dilim domates ve suzuk konulabilir. Malzemeleri koyduktan sonra iki dilimi birbirine iyice bastırın, sonra ekmeklerin her iki tarafını da yumurtalı karışıma emdirin.
Bir tavada zeytinyağını kızdırıp ekmekleri koyun. Önce harlı ateşte iki tarafını da biraz pişirin, sonra içindeki malzemnin erimesi için kısık ateşte çevire çevire pişirmeye devam edin.
Afiyet olsun ...

Biliyor muydunuz ?

- Pazarda TL 3' ye satılan marul, tarladaki üreticiden en fazla TL 0,50' ye alınıyor.





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder